torsdag 7 mars 2013

abschleppfahrzeug genannt

Idag ringde jag och bokade bärgning av husbilen till på måndag. Den har stått still på vår uppfart sedan oktober då jag skulle hjälpa sonen att hämta en säng och jag märkte att bromsarna inte fungerade. Pedalen gick närapå i botten, lade jag full kraft på foten så kunde man ana en liten smula bromsverkan. Jag körde tillbaka bilen på uppfarten med en uppgiven känsla i hela kroppen. Såklart är det inte så mycket att böla för om man nu sätter det i ett större perspektiv, en lyxpryl man unnat sig som bara gör nytta för tillväxten inom bilverkstadsindustrin. Det är bara den här trista besvikelsen, och känslan av att man gjort en rejäl dumhet som rider en.

Just då kände jag mest för att än en gång förtränga att jag hade köpt en gammal fin husbil, och lyckades rätt bra med den föresatsen efter att jag ställt av den på nätet. Hela vintern har den stått där och fått förfalla ännu mer (inte på nätet), jag har inte ens startat upp den vilket man naturligtvis borde gjort någon gång då och då....

Tills nu då, jag tar äntligen tag i mina demoner... jag ringde en verkstad i Lomma igår och bokade en tid...och idag då fick jag kraft att ringa en bärgare som kan tänka sig att släpa dit den på måndag... för en nätt liten kostnad förstås.

Man kan nästan få för sig att husbilen sedan jag köpte den har åkt längre sträcka bakom en bogserbil än vad den rullat av sig själv. Men det här måste vara sista gången jag lägger ner pengar på att få den att fungera, nästa gång blir den förvisad till att vara en friggebod eller lekstuga.


Kanske ska man köpa sig en bärgningsbil istället...

1 kommentar:

  1. Minns en Volvo jag lät stå när barnen var små. När köparen kom spöregnade det och jag hade två skrikande barn i vagn. När de skulle dra upp den på sitt släp rörde den sig inte ur fläcken. Bromsarna var fastrostade. Fick fram domkraften, vevade, inget hände. Domkraften hade gått rakt genom golvet. Och barnen skrek. Så kul kan det också vara. Hade begärt 5000:-, fick 1700:- + onda ögat.

    SvaraRadera