tisdag 25 september 2012

Tintin på bokbålet

Tintin... oj oj oj skulle seriealbumen flyttas från barnavdelningen för att de anses rasistiska och schablonartade i dag. Här i Arlövs bibliotek har vi ju som bekant Kal P dal, den gamle skånepartisten, han är invald till  ”hall of fame” tillsammans med fyra andra Burlövsprofiler på vårt lilla Arlövsbibliotek... Ett föredöme för de unga i Burlöv sades det när han postumt valdes in till denna lilla exklusiva skara.

Sverigedemokraterna hade vi väl enats om att tycka illa om...typ, men om man försöker problematisera bilden av Tintin och Kal P Dal... Kritisera dem... nä jävlar, för det läste och lyssnade vi på som barn och inte fasen har vi blivit skadade av det. Tvärtom vi blev skitkloka. Vi kan till och med göra en musikal om fenomenet Kal P Dal utan att låtsas om att han var Skånepartiets galjonsfigur.

Negerbållar har det förresten alltid hetat och vad är det för jävla trams att kalla dem för chokladbållar, det kommer jag aldrig att göra, och mina ungar får säga negerbåll så mycket de vill”.

HEN, men hallå ska vi inte få vara han eller hon längre!!! JÄVLA TRAMS, om man nu inte vet om busschauffören är en man eller kvinna får man väl säga ”hon eller han” eller den istället, varför skulle vi ha ett nytt ord för något könlöst?

Hen det betyder ju förresten höna på engelska, visste ni det va?” Bra att Dagens Nyheter tog ställning mot de där HÅBETEKU-arna med hår under armarna, feministmaffian som bara vill synas och höras i media.”

JA, Vaddå att Tintinböckerna är rasistiska? Så såg det ju ut förr i tiden, tror ni inte att barnen kan hantera det? Barn är faktiskt skitsmarta nuförtiden... Annars hade de ju gått på all reklam som visas i TV , gillat Justin Bäver, hängt på Mc Donalds och haft den nyaste Iphonen.

I SÅ FALL MÅSTE VI TA BORT PIPPI FRÅN BARNHYLLORNA OCKSÅ!! AAARGH!!

För helvete fram med Ultima Thuleskivorna också, det är ju bara rockenroll! Och Var fan är Ville, Valle och Viktor?

och så det lilla hjärtat... hon som ritade menade ju inte att göra en golliwoggfigur bland fabeldjuren, så då gälls det inte.

Det skulle kunna bli riktigt intressanta diskussioner kring de här sakerna, det är ju inget bokbål, man ville ta bort dem från barnavdelningen, men det sätter verkligen igång folk på ett rätt obehagligt sätt. Jag läste Kitimbwa Sabunis pedagogiskt förklarande inlägg på svt-debatt... och...sen läste jag kommentarerna och himmel och pannkaka, snacka om ”White rage”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar