torsdag 3 maj 2012

Borgar-piñata och muf-tåg på första maj

Borgar-piñata och muf-tåg på första maj, smaklösa jippon. Inte ger man fan i politiken, för att man är konventionell... eller för den del för att man är servil och snäll... men nog måste jag säga att min trötthet gör att jag allvarligt funderar på att ge fullständigt fan i politiken. Hur i helvete kan det vara så att 85% enligt väljarbarometern röstar borgerligt? och då har jag ända valt att inte räkna miljöpartiet till de borgerliga... 
 
Vad är det med folk?? Finns det någon som har sett något positivt med alla avregleringar och utförsäljningar förutom ett fåtal kapitalister och skummisar. Är det någon som verkligen tror att arbetslösheten beror på att människor inte gör sig tillräckligt “anställningsbara”? Vem tror att ett samhälle där vi ska gå och oroa oss för än det en och än det andra är bättre (tillväxt) än ett trygghets-samhälle? 

 
Fackföreningarna och socialdemokraterna borde skämmas för att de går omkring med röda flaggor och låtsas vara socialister, samtidigt som de säljer ut sina ideal till bemanningsföretag och arbetare som tvingas ha F-skattsedel, allt för att urholka arbetsrätten, och sänkta ingångs- och ungdomslöner... bla bla bla Arbetarrörelsen är en vridning i graven... 

 
Bemanningsföretag, är det något annat än en utveckling av det som förr kallades Nationella skyddskåren, Boytons Arbetsbyrå eller Arbetets frihet, strejkbrytarorganisationerna som Svenskt Näringsliv använde sig av? 


Förresten “Arbetets frihet” varför tänker man osökt på ett visst arbetarparti?
 
Tack o lov för fint väder ibland, familj, goda vänner, långa cykelturer, prenumerationer på Galago och Arbetaren, driftsektionen av SAC på arbetsplatsen, Noam Chomsky, Kristian Lundberg... och så tycker jag trots allt att de flesta människor jag möter verkar rätt vettiga...och ändå...85% … Solidaritet är ingen utopi, bara jäkligt främmande.

3 kommentarer: