söndag 4 mars 2012

VEM SKA MAN TRO PÅ?


Nu börjar familj och vänner bli riktigt oroliga över mina konspirationsteorier... Kanske det inte är så bra att veta för mycket? säger någon med orolig min... Jag tror att de är övertygade om att jag inom en snar framtid kommer att stylta runt på stan med plakat som förkunnar att NED dödade Palme...

...hmm, just det, ja det var ju faktiskt en tanke... Det skulle ju få en del pusselbitar att ramla på plats... Ska vi se Palme mördades 1986, NED bildades 1983 med en ambition att bekämpa alla socialistiska yttringar... var det inte en massa mystiska dödsfall med kopplingar till utredningen då? ”Samtider” en annan go och glad bloggare hittade detta hyperintressanta ”förhörsprotokoll” .

..Nej, lugn mina vänner, jag tänker inte fördjupa mig mer i Palme-mordet här. Jag märker att mina muntra blogginlägg om CIA och att man inte kan lita på någon som helst nyhetsrapportering får folk att bli deprimerade... Som igår när vi såg på ett inslag från Rapport där en skadad engelsk fotograf säger att det pågår ett folkmord i Syrien, och jag inför min äldsta son framför att man tyvärr måste kolla källan för trovärdigheten eftersom det samtidigt pågår ett propagandakrig. Sonen som hade blivit väldigt berörd av inslaget blir såklart förbannad på mig... och kanske också på att man inte ska kunna tro på någonting.

Imorse kollade kollade jag runt lite efter i vilka sammanhang den skadade fotografen agerat tidigare och hittade bland annat den här som jag tyckte väldigt intressanta artikeln, som gav ett visst berättigande till mina tidigare tvivel. För att försöka ge en lite mer nyanserad bild av mig som knäppgök mejlar jag såklart länken till sonen utan vidare kommentarer...

Det är sen jag förstår att sådana här historier som sätter igång mig faktiskt har precis motsatt effekt på andra. Och då kommer Halta Lotta hem till mej med rösten fylld av gråt och snyftar, vem i hela världen kan man lita på?”

Jag lämnar över de internationella konspirationsteorierna till Land Destroyer som skriver initierat, och som jag ser det än så länge, har belägg för vad hen skriver...Om inte annat så kan man i alla fall få lite balans i den den normala rapporteringen.

Det finns gott om goda krafter i världen, problemet är att de inte blir serverade till oss på samma sätt som melodifestivaler och sporthändelser. Man måste vara lite mer sökande, men väl där så ser man att det utanför de normala kanalerna pågår en vild aktivitet. Occupy-rörelsen är kanske den än så länge mest globala aktiviteten. Men redan imorgon är det ett seminarium med Susan George på inkonst i Malmö kl 19 varför inte gå dit?...så blev ni lite serverade iaf ;)

2 kommentarer:

  1. Om du inte hunnit ta av dig foliehatten har du rena guldgruvan här, http://svenanerpalmemordet.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Jisses! här var det grejer, återkommer till jul :D

    SvaraRadera