fredag 2 mars 2012

Underrätta mig rätt

Jag märker att jag förändrar min referensram utefter vad jag hittar i mina lekmanna-efterforskningar, snart kan jag inte läsa en tidning utan att försöka se den bakomliggande agendan. Läser jag om de starka kvinnorna i den afrikanska våren kan jag inte låta bli att fundera om dessa också var avlönade av den amerikanska underrättelsetjänsten. Det är faktiskt riktigt jobbigt att inte kunna känna att man kan slappna av och inte ständigt försöka läsa mellan raderna. Är Zlatan verkligen så bra som tidningarna skriver?

Som idag, i sydsvenskan (och alla andra tidningar) när man apropå valet i Ryssland, citerar " – Det här är ingen kampanj mellan en kandidat och andra. Det är mellan en huvudkandidat och samhället som demonstrerar för fria val, sade observatörsgruppen Golos chefsanalytiker Alexander Kynev."
Då måste jag ju genast kolla

1. skriver alla andra tidningar samma sak, svar ja

2. Är Golos avlönade av den amerikanska underrättelsetjänstens organ NED? svar ja.

För mig är det i sig inget större problem att det pågår en omfattande sponsring av oppositionella så länge det sker öppet och tidningar inte bara sväljer propagandistiska pressmeddelanden. Vad är det som gör att det inte finns den minsta kritiska granskning av journalister i Sverige? När en enkel amatörbloggare som jag med ett annat heltidsjobb inte har minsta problem med att hitta skumma sammanträffanden? 

Är det för att man gillar historien med den svages kamp mot den starka ledaren? Man vill inte stå i maktens tjänst, men man missar den allra största makthavaren... den som verkligen vill ha världsherravälde på så sätt att man kan öppna marknaden för amerikanska företag. Är det inte bittert att det land som kanske är mest beroende av olja inte har total kontroll över den ännu?

Här en intressant artikel om Golos med relevanta källhänvisningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar