torsdag 8 mars 2012

Lägg av för helvete, du store satan

Jag hade tänkt skriva om Per T Ohlssons söndagskrönika i sydsvenskan men efter att ha sett på den korta franska filmen om effekten av bombningarna i Fallujah på dokument utifrån (svtplay till den 20mars) får jag knappt någon kraft att ta mig an Per T:s trams önskningar om vikten av att ha en kraftfull opposition. Nu med Löfven vid det socialdemokratiska rodret ser han hur dynamiken i politiken tar fart. 

Omsorgen om oppositionen har i tidigare krönikor varit nästan lite rörande, då med Juholt som driftkucku... Men nu, med Löfven närmar sig sossarna näringslivet, det intresseområde som av hävd varit det borgerliga blockets skötebarn... Nu får de se upp, så att inte de ”rödgröna” tar över de borgerligas politik... men det är fortfarande viktigt med en socialdemokratisk opposition...


Åh vad jag önskar en opposition... såklart är inte socialdemokraterna någon bromskloss för den nyliberala politiken, de satte ju själv hjulen i rullning. Det vet ju herr Ohlsson, borgarna har ju bara att slå i de sista spiken.


Men... vad som blir än viktigare efter att ha sett filmen om Fallujah är att vi absolut inte får ansluta oss till NATO, jag vet att vi i praktiken redan är anslutna men det är verkligen inte någon fredsbevarande styrka. NATO är ett ohyggligt cyniskt och aggressivt vapen i händerna på USA...Ut ur EU och NEJ till NATO....och så en hygglig opposition, något på gång?


Här skulle jag vilja säga att vi inte får bli uppgivna, vi måste bara höja våra röster och säga ”NEJ” ibland. ”Det här är inte vår vilja, vi vill inte bli sammankopplade med det här.”


Jag får se om jag fortsätter med Per T Ohlsson kampanjen, orkar inte läsa mer av hans floskler och sinnessjuka sammankopplingar... Kan vi inte göra så att om någon hittar något vettigt i någon av hans krönikor så kan ni väl tipsa? Men att leta igenom en gödselstack efter skit ter mig nu som en rätt meningslös sysselsättning...(tips till en entreprenör: ett fas3-projekt kanske?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar