fredag 9 mars 2012

DEMOKRATINS BROTT MOT MÄSKLIGHETEN

Demokrati... det är väl en god tanke men naturligtvis ogenomförbar i praktiken, en utopi. Man brukar ju säga att har man inte varit demokratikämpe i tjugoårsåldern så har man inget hjärta och är man inte kapitalist vid fyrtio så har man ingen hjärna. Jag tänker på alla dess brott mot mänskligheten som begåtts och fortfarande begås i demokratins namn.

Den största mördardemokratin av de alla; USA, som inrättar koncentrationsläger utomlands för eventuellt oliktänkande utan föregående rättegångar. Som bombar Irakiska byar med utarmat uran och fosforbomber. Som inkräktar i andra länders interna angelägenheter genom att stödja beväpnade gerillagrupper, terrorverksamhet och har dödspatruller i andra länder med rätt att döda för misstankar om oamerikansk verksamhet eller ”hot gentemot amerikanska intressen”.
..drönare, Manning, bin Laden, ni vet listan är längre...

När jag får höra apropå mina "undersökningar" kring National Endowment for Democracy (NED) och dess koppling till amerikansk utrikespolitik (CIA) att "Det behöver ju inte vara dåligt bara för att det är USA som står bakom det" eller att "min bekant som jobbar i en hjälporganisation säger att alla länder har sådana organisationer, Sverige också, det är inget konstigt". Blir jag lite sur... Att sådana ”demokrati- organisationer” försöker utnyttja naiva idealister som front för sin verksamhet, och att det finns nätverk av liknande verksamhet i hela västvärlden gör ju inte att de blir mer schyssta... Speciellt inte när man kan titta i facit.
.. Har inte alla länder en "säkerhetstjänst" förresten...

När t ex medierna rapporterar om att Ghadaffis styrkor våldtar och dödar sitt eget folk, och nu likadant i Syrien, eller ”valfusk” i Ryssland, får de uppgifterna från ”oberoende observatörer” eller ”demokratirörelser” betalda av NGO-organisationer, nätverk som alla kan härledas till NED. Men när rapporterna senare visar sig vara falska finns det inga dementier i medierna.


Putin, Ghadaffi, Bashar al-Assad fan vet om de är onda eller goda, och då i förhållande till vad?


men...Internet öppnar en stor möjlighet att få fram en mer balanserad bild av den verklighet som bedrivs av de medier som i de allra flesta fall köper sina utrikesnyheter från någon av de tre stora nyhetsbyråerna i världen; Reuters, AFP och AP. Det finns massor av människor som vittnar om en annan verklighet och som analyserar rapporter och avslöjar fejkade vittnesmål och TV-inslag... Det krävs lite sökande och kritisk granskning, för det finns naturligtvis tokpropaganda från motsatt riktning också... Dock, Att tro att inte NATO har kontroll över den västerländska nyhets-propagandaapparten låter i mina öron väldigt naivt.


Historien om USAs krigföring i Irak och ”kriget mot terror” har till stor del gjorts synlig via Wikileaks-dokument, dokumentärfilmare, bloggare, amerikanska soldaters filmer, fotografier och vittnesmål...Och, nej det fanns visst inga hemliga kärnvapen. Men, och det är viktigt, den mesta informationen har kommit fram långt efteråt (och faktiskt även då rapporterats i västmedia). Vad är det då som gör att vi (inte jag) nu än en gång tror att USA faktiskt på allvar har en humanistisk agenda? Detta trots att vi har så många fastlagda bevis på hur de historiskt har agerat...
och hur det då har rapporterats.

Kanske är vi bara trötta, utarbetade och passiviserade av TV-underhållning och sportsändningar? Eller så är vi rädda, för vi bor ju antagligen hellre i en USA-kontrollerad värld (så länge den nu håller) än i en värld där de religiöst fanatiska muslimerna har tagit kontrollen... Att skrämmas, det är en bra taktik


Jag har hysteriskt många intressanta länkar, artiklar och videoklipp...borde kanske skapa en speciell sida för dem.. 

2 kommentarer:

  1. Råkade skriva "den verklighet som bedrivs" istället för "beskrivs", men det blev lite fint ändå tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Och antagligen närmare sanningen!

    (Ja, du borde verkligen göra ditt arkiv tillgängligt.)

    SvaraRadera