måndag 20 februari 2012

Pensioner och blodsugare

Jag verkar ju inte riktigt ha förstått det här med pensioner. Få ska försörja fler säger de, vi är ju så många som ska pensioneras och de är så få kvar som ska betala för våra pensioner då... Varför har vi inte betalat in våra framtida pensionpengar till oss själva då, typ? Varför ska de som ska ha pension sen få sin pension betald av de som jobbar då? Verkar vara lite klumpigt system.

Nu tänker jag ta på mig foliehatten som jag fick av min vän Linus. Är det kanske så att det gjordes en liten teknisk manöver för att få ut lite reda pengar från pensionskassan? Har de varit lite luriga? Ni vet sådär som man kan göra. Vi ändrar lite i betalningsrutinerna, istället för att betala in i förskott, så gör vi så att de som kommer efter betalar istället. Så kan man trolla bort alla förskottspengarna, puff! Kan ju gå till att höja löner, pensionsavtal, traktamenten och andra roliga förmåner till hårt arbetande politiker.

Och borde man inte kunna räkna ut att medellivslängden kommer att öka, liksom befolkningen, borde väl inte vara någon överraskning när sossar och borgare år 1998 gör en “hållbar” pensionsöverenskommelse, att så kommer att ske?...Eller hade de räknat med att en fågel- eller svininfluensa skulle skörda lite fler offer?

Det finns också en massa intressanta aspekter på arbete och dess värde... Är det t ex bra att Fredrik Reinfelt blir entrepenör tills han är 75år (han vill bli det sen säger han), kommer det att vara för mänskligheten bra saker som han ställer till med? Jag skulle anta att han gör mer skada än nytta då också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar