torsdag 27 oktober 2011

Grattis!!


Jag har fått en förfrågan från Sydsvenskan om jag skulle vilja bli gratulerad på min femtioårsdag i tidningen. Egentligen vill jag ju det, men så är det ju det här med att jag egentligen hatar den där nyliberala blaskan....Men det är gratis och man kommer i tidningen...får en del av sina femton minuter...

Nu ska jag försöka fylla i formuläret, för det är ett sådant. Jag kollade lite på familjesidan idag för att kanske få något tips. Där var en fyrtioåring, en sextioåring, en som fyllde åttio och det stora uppslaget med Babben Larsson. Babben hoppade jag över och fokuserade på de andra tre. De var alla skrivna i tredjeperson...Han är född här och där, och han tycker om att se på fotboll, hon har hållit på med porslinsmåling i 45 år, och han gillar att ta hand om sin familj på fritiden...och se på fotboll, en riktig MFFare...
Ska jag då själv skriva i tredjeperson, eller...fast de skriver nog om det i alla fall, även om jag skriver i jagform..

Formuläret...Efter de vanliga frågorna om namn, familj, var man är född och var man bor, yrke, arbetsplats så kommer den första intressanta frågan...

Vad gör du nu?:..Nu, Jag skriver i en ickekommersiell blogg under den hemliga pseudonymen herr Klantz som argumenterar mot bl a nyliberalism och annan dumhet...för humanism och jämlikhet...
och sen...

Vad gör du på fritiden?...Jag är emot att dela upp min tid på det sättet...även om en stor del av min tid förvisso är köpt...Jag är mer min så kallade “gör du på fritiden” än vad jag är mitt yrke...Därför vill jag också minska min sålda andel tid till...låt säga sex timmar om dagen till att börja med...så att jag kan fortsätta utvecklas till att bli en god människa och kamrat...på min fritid...på min sålda tid är jag lite mer formbar.

Vad vill du mer berätta om dig själv? Det var förresten mycket om vad man gör här, inget om vem man är och vill vara...Då är det kanske här man ska visa det...Jag är intresserad av all kollektiv kommunikation....tänkte jag börja men sen...kom jag till plötslig insikt om hur dumt det här är...Varför tänkte jag ens tanken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar