tisdag 18 oktober 2011

Blossande sval


Ibland slår ilskan över mig lika plötsligt som en jättevåg bakom ryggen. Musklerna stelnar, hjärtslagen känns igenom den spända bröstkorten och den långsamma andningen försöker förgäves få mig att slappna av. Arrogans får mig ofta sådär upprörd, den behöver inte alls vara riktad mot mig.

Slappa huvuden nickar instämmande och så är man där, riddaren av den sorgliga skepnaden, men utan den trogna väpnaren, fäktandes mot den övermäktiga översittarens arme av nickedockor. 

Det kan bara gå på ett sätt, mina vapen är svaga och rör sig utan precision, hjärtat är starkt men tonen går upp i falsett. Inför den påträngande och irriterande svängningen mot trumhinnan skruvar prästerna locken över örgångarna och lägger sina röster i träda. Maktkåta ser de inte den förtvivlans röst som greppar efter ett gomsegel att surras fast vid när stormen pressas ner i halsen och rapas upp som innehållslösa puffar av...

...tomhet...ja, tomhet, eller, nej... inte het. Det är ett falskt ord, lika oblossande som sval rapas den upp och försvinner i ett osmakligt minne av en röst som ätits upp...men lukten dröjer sig kvar en bitter stund.

2 kommentarer:

 1. Fint språk, vem väcker ilskan?

  SvaraRadera
 2. Hi there would you mind letting me know which web hosdt you're using?
  I've loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog
  loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at
  a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

  Also visit my web site best steroids New York

  SvaraRadera