tisdag 20 september 2011

LÄRARNA DEMONTERAR


Två av mina lärarvänner påstår att de demonstrerade för högre lön igår... Men eftersom det inte står någonting i tidningarna, så tror jag inte på det. Det hade kanske annars varit passande sådär dagen innan höstbudgeten. DN skriver att “Kommunerna kommer få ökade statsbidrag för att kunna höja lönerna för de duktigaste lärarna.” “Annars är det ingen särskild satsning på lärarnas löner utan de regleras som vanligt mellan arbetsmarknadens parter.”

De duktigaste lärarna ja...vilka var nu det? Jo just det, de som inte har lockats till läraryrket för att det är så dålig lön...Ett modernt moment 22...

Egentligen kan jag inte förstå att de som nu har lyckats fuska sig igenom flum-lärarutbildningen ska få legitimation heller...Den borde vara öronmärkt till de duktiga lärarna...de som skall komma sen, då lönerna höjs.

Om någon flumlärare lyckats stava sig igenom föregående stycke (och rubriken) utan att uppfatta det ironiska anslaget vill jag i så fall förtydliga; Jag tycker inte att lärare överlag är dåliga. Restaurangmomsen sänks förresten som en ungdomssatsning, Macdonalds, Burgerking och Max grattis...ett happymeal till ungdomarna som ej nått skolmålen ..

Börjar bli frisk nu förresten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar