torsdag 22 september 2011

LOVE HATEfilmtips: Trasdockan / Night Of The Hunter


Pratade med en arbetskamrat om kärlek och hat. Han hatar ett ishockeylag som han kallar MIF, det är Malmö redhawks...och så älskar han ett annat kallat HV71. Det ger möjlighet till dubbel glädje menar han, för i varje hockeyomgång har man två möjliga glädjekällor, den att HV71 vinner eller att MIF förlorar. Jag säger ingenting om risken för dubbla besvikelser utan blir mer förvånad över att denna man som jag sett som en övermåttan god människa kan vara förmögen att hata så ogenerat.

Tänker att det är en intressant samhällsspegling. Förvisso är det ett ickerationellt hat när det handlar om underhållning/sport, men det ger ändå hatet en viss legitimitet.

För de som läser min blogg lite då och då kan det ju tyckas som att jag inte heller är främmande för att uttrycka hat... men det är ju ett rationellt hat...Det kan man ju berättiga. Det irrationella hatet som uttrycks i idrottssammanhang gränsar till nationalism och rasism...det kan man väl sluta med och istället älska två lag, för att ges möjlighet till den där dubbla glädjen... eller besvikelsen.HV71, står förresten för "Huskvarna Vätterstad 1971" och loggan vittnar om att den verkligen är gjord på sjuttiotalet...tänk "spola kröken"...

1 kommentar: