onsdag 21 september 2011

LÄRARSTREJK??


Just another average Joe
De lärarkollegor som som skulle demonstrera i Malmö igår kunde tyvärr inte berätta mer om det idag. Den ena hade fått förhinder, då barnbarnets gosedjur tappats bort. Den andre var skitarg för att inte demonstrationståget gav sig iväg. De stod prydligt uppställda i raka led och på rätt tid, väntade på att få komma iväg men ingenting hände. Efter en halvtimme i ledet gick min vän fram o frågade vad tusan som hindrade tåget från att komma iväg. Polisen har inte kommit ännu, blev svaret...då gick min vän hem...Så jag vet fortfarande inte om det blev lyckat, hade väl varit några hundra lydiga lärare på Möllevångstorget och väntat sägs det.

Det är ju inte som om lärarna har rekryterats från de franska bondeleden direkt. Inget gödsel på stadshustrappan i Malmö inte. Jag tror inte att man kan lägga all skuld på att lärarfacken är så ohyggligt mesiga och anpassningsbara. Lärarna måste väl snart få nog av att ta all skit som kastas på dem från alla håll. Kravla upp ur gödselstacken och säg ifrån...Laglydiga demonstrationer är ju bara löjliga, ett slags primalterapeutiskt mellanslag i konsumtionshetsen som i bästa fall kan hetsa upp någon försenad bilist...De med sitt jävla sommarlov ska de komma här o blockera gatorna, tuuut tuuut...

Det krävs nog lite krafttag om det ska bli lite förändringar, och vadå högre status och högre lön? Hur mycket skit kan ni ta för högre lön? och tror ni verkligen att er status blir högre av att det? Hur länge ska de få pissa på er? Sätt igång och kämpa för vettiga arbetsvillkor (och visst, högre lön) samt rätten att få vara en LÄRARE som hjälper eleverna....Nu har ni provat att demonstrera några gånger, sen då? ...och lämna inte det till era fackförbund...Gör nått tufft nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar