söndag 21 augusti 2011

SOCIAL KOMPETENS...tro fan det

Lärarnas Riksförbund och Svenskt Näringslivs gemensamt beställda rapport “visar på klara samband mellan ungas arbetslöshet och bristen på baskunskaper och social kompetens.”

Redan där borde varje ansluten lärare omedelbart skicka en begäran om utträde ur LR.

“Svenska skolresultat har fallit och ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa. Sam­tidigt skriker företagen efter kompetens.”

Min egen undersökning visar att om företagen nu skriker efter kompetens så borde de kanske satsa lite pengar på att utbilda arbetskraften själv. Dra ner på aktieutdelningar, chefslöner och bonusar så blir det råd.

“ En ny undersökning, utförd av Demoskop, visar att endast ett av tio företag upplever att skolan lyckas förbereda eleverna för arbetslivet. Skolan måste satsa mer på baskunskaper och social kompetens.”

Min undersökning visar också att den sociala kompetens företagen efterlyser inte ingår i det uppdrag skolan har, nämligen att uppmuntra kritiskt tänkande...

Snälla lärare, nu måste ni stå upp för ert yrkesval. Jag kan inte föreställa mig att någon av er tänkte att ni skulle hamna som lägervakter på näringslivets arbetsläger när  ni valde att gå lärarutbildningen...visa att ni inte ställer upp på dessa vrångbilder som bl a LR och SN ger av skolan och dess uppdrag.

BEGÄR UTTRÄDE NU! Det finns andra fackförbund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar