fredag 12 augusti 2011

PLANEKONOMI


Världens snabbaste plan, 30 minuter, sedan försvann HTV-2 Falcon lika spårlöst som var tionde brandman. Undrar hur mycket pengar man plöjer ner i ett sådant, numera dubbelt planlöst projekt?

År 2003 påbörjades tydligen dethär projektet; att försöka bygga världens snabbaste flygplan (nåja det har man väl alltid försökt men just detta försöket). En satsning som väl är till för världens fromma tänker man lite oreflekterat. Koolt att kunna resa till Australien på en timme, eller snabbt skicka katstrofhjälp eller så...Men... ja enligt en del amerikaners synsätt är det till världens och “demokratins” fromma i alla fall.

För “Falcon är tänkt som en plattform från vilken missiler ska kunna avfyras mot mål runt om i världen. Genom planets höga hastighet kan ett mål nås inom en timma.”

De få skattedollar som plockas in från det amerikanska folket går såklart inte till någon sjukvårdsreform, nej, det satsas på vapenutveckling. Trodde faktiskt det var på  “utelistan” att sätta de “ekonomiska hjulen” i rullning på sådant sätt? och det verkar ju inte direkt ha fungerat så bra heller den här gången.

Förresten är inte inne- och utelistor rätt ute också...inte; rätt-ute...utan väldigt ute.

3 kommentarer:

  1. Koolt att kunna åka så snabbt att jet-lagen inte ens hinner sätta in i ens kroppsmekanism.Men hur ser man ut när man kommer fram?

    SvaraRadera
  2. De får en ansiktslyftning på köpet, om de kommer fram

    SvaraRadera