lördag 6 augusti 2011

ANTIINTELLEKTUALISM?

Både höger-och vänsterextremister finns...i alla fall som etablerade begrepp, men säg mig, varför finns det bara vänsterintellektuella?

Nyligen hade jag den stora glädjen att få en replik publicerad i Sydsvenskan på nätet, eller rättare sagt en replik som då var redaktionellt rensad på den nyliberala kritik jag hade “smugit” in i texten så att jag nästan kunde misstas för att vara miljöpartist...

Komiskt även att de hittade på att omnämna mig som “lärare” jag som tillhör de oönskade obehöriga och otillräkneliga. Men så undervisar jag ingen heller. Min mamma brukade förresten också säga till släkt o vänner att jag var lärare...

Om jag hade varit lärare...då hade jag kanske tagit alla forskningsresultat till min hjälp för att mina elever skulle garanteras höga betyg...

Ordentlig frukost (varje dag), Kost med höga folatnivåer (frukt, grönsaker mm), daglig fysisk aktivitet, gröna skolgårdar, trygghet och trivsel, kompetent engagerad ledning och...det viktigaste förstås... rika föräldrar, gärna lesbiska och högutbildade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar