torsdag 14 juli 2011

Human Rights Watch


Visst är det intressant att organisationen HumanRightsWatch faktiskt får uppmärksamhet när de anser att George Bush m fl bör utredas för krigsbrott, men jag kan tycka att det är aningen tendentiöst när Sveriges radio låter en man på gatan representera USAs hållning i frågan. "– Jag tror att de flesta amerikaner anser att det där är struntprat säger, Larry Willer från Michigan på tillfälligt besök i huvudstaden. Han tror inte heller att det kommer att bli någon rättsutredning i alla fall inte så länge USA har något att säga till om här i världen.”

Varför gör man sådär? Varför vill man spä på vår bild av USA som ett homogent land fyllt av ignoranta icketänkande nationalister. Kommer osökt att tänka på Laserturken som fick representera Rosengård i norska media. (länk) och (länk)

Ska bli spännande att få följa upp den här nyheten...Nä jag bara skojar, den kommer naturligtvis inte att följas upp...Den kommer att stilla tyna bort, för trots schablonbilden av genomsnittsamerikanen tycker media att det är dumt att bråka med Amerika, för de är ju ändå bäst.
Och de är också ganska bra på att granska sig själva, se här:

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
Norwegian Muslish Gunman's Islam-Esque Atrocity
www.colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical Humor & Satire BlogVideo Archive

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar