tisdag 7 juni 2011

KAFFEFLICKOR OCH ANDRA NYA ORD

Demokrati är ju så bra...och kommunismen är ju så ohygglig... Vi har förvisso inte fått se någon kommunism som har lyckats få fotfäste utan att någon despot utropat den till sin eller att den krossats av skräckslagna fascister. För kommunismen är naturligtvis en vildvuxen men mycket känslig blomma som av högerkrafterna betraktas som det värsta rotogräs världen skådat och därför måste utrotas till varje pris. Våra mediers korståg mot kommunismen är minst sagt tendentiös, Jag citerar här Sydsvenskan Per T Ohlsson angående en ledarartikel om diktaturen NordKorea:  

Ingen har uttryckt det bättre än Anders Isaksson: ”Denna föreställning om livet under socialismen som något annorlunda, ett nytt sätt att leva, en ny människa rent av, har troende socialdemokrater, socialister, syndikalister, anarkister och kommunister burit med sig sedan lärans födelse, en spröd underton som nog inte ens mullret från kommunismens sammanbrott i Östeuropa lyckats dränka lika lite som naturvetenskapen lyckats förjaga kristendomens mysterier.”Jaha, jaså, det var kommunismens sammanbrott...fast det inte var kommunism där....eller för den delen, demokrati.

Dn skriver förresten idag om en fransman som bland annat anklagar smurfarna för att vara rasistiska: “Antoine Buéno menar att Smurfarna lever i en värld där den egna handlingsförmågan sällan belönas, där måltider alltid äts tillsammans på en gemensam plats, där det endast finns en ledare och där invånarna sällan lämnar sitt lilla land. Han liknar Smurfarnas värld vid en kommunistisk sådan.”

Vad som kan vara av visst intresse är att se på källan till DNs artikel, nämligen The Guardian när de citerar mr Buéno låter det så här: "Does that not remind you of anything? A political dictatorship, for example?" asks Buéno, going on to compare the Smurfs' world to a totalitarian utopia reminiscent of Stalinist communism.

Det kan ju tyckas vara en liten omärklig glidning och en petimeter som man inte bör lägga ner energi på att påpeka. Stalinism och Kommunism är väl samma...Men nej, så är ju ikke fallet! Det här dock ytterligare exempel på en synnerligen medveten strategi att förändra ordens betydelse, där demokrati blir kapitalism och kommunism blir förtryck och strippor kan vara tyska ölmadamer.

Socialismen, betraktas samtidigt överseende som lite naivt gullig, Sydsvenskan använder detta citatet för att illustrera  (tror jag)  ungdomlig okunnighet ”Den som inte har varit socialist vid 20 års ålder har inget hjärta - den som är socialist vid 40 år har ingen hjärna.” de påpekar samtidigt att citatet inte är Churchills som många tror, utan att faktiskt berätta vems det är...Det kan jag berätta Det är William Caseys, den gamla goa CIA-chefen som dog av en hjärntumör 1987...

1 kommentar:

  1. Det är väl som maskrosen, den socialistiska demokratiläran kan inte förgöras fast dyra och icke naturvänliga bekämpningsmedel används från despoter.Men den där P T Olsson har väl aldrig varit ute på en äng utan står och tittar förundrad över muren från sin stenöken med väl valda arter.

    SvaraRadera