måndag 2 maj 2011

Vem lyssnar vi till?

Vad ska man ta sig till när man vad man än läser känner sig lurad på en objektiv beskrivning av situationen? Kanske lita på någon intuitiv moralisk “känsla”? Jag tycker att det är obehagligt när folk jublar och dansar i glädje över att man dödat en fiende, det gäller Usama bin ladin , det gäller Khadaffi, hans barn och barnbarn och det skulle gälla om man hade dödat en amerikansk president.

Vad är det egentligen för verkliga anledningar att bomba just Libyen sönder och samman och vad är det för “demokratirörelse” man stödjer? De demokratirörelser som USA/NATO brukar stödja har haft en tendens att vara rätt fascistoida, eller? Varför hör man så lite om vilka de är.  Är det så att oljan inte spelar någon roll, att Libyens nationalisering av oljekällorna och att man inte släpper in oljebolagen från väst är oviktigt? Är Sverige med i NATO nu? eller vill man bara öka säljargumenten för JAS-planen och kunna stämpla dem som “stridstestade”?

Varför är alla så överens? Eller är de kanske inte det...Tror inte att folk i Syd- och Centralamerika samt i Arabvärlden är så eniga, för en stor del av dem är det antagligen USAs president som är den värsta terroristen...och de hade antagligen också jublat o dansat om han hade mördats.

Förresten... varför var man så snabba med att dumpa bin laden i havet? Var han kanske totalt lemlästad? och är det dags för fredspristagaren att avsluta koncentrationslägret i Guantanamo nu?

2 kommentarer:

  1. Det kryper i mig också. Skurken är död. Inte "dödad", det låter ju så hemskt. Inte "mördad" eller "avrättad med ett skott i pannan". Bara död. Är filmen slut nu då? The bad guy fick vad han förtjänade, amerikanerna fick sin kollektiva hämnd och alla lever lyckliga.

    Men... Alla civila afghaner, irakier, pakistanier som dött i kriget mot terrorismen? Får man hämnas dem? Nej, då är man ju en blodtörstig islamist. Det är något helt annat än en amerikan som längtar efter rättvisa!

    SvaraRadera
  2. "Skoningslös Islamist" stod det i bladet idag, och det var inte Obama man syftade på.

    SvaraRadera