tisdag 10 maj 2011

oj vilken dag....

Oj vad varmt det har varit idag, det är nästan omöjligt att arbeta på kontoret efter klockan två fastän jag dragit ner markiserna. Det är säkert över trettio grader därinne, ska nog ta med en termometer så att man kan ha lite koll. Jag har varit och lämnat bilen till service hos vår bilmekaniker strax utanför Sturup, sen cyklade jag hem, det var helt OK eftersom det var medvind.

 På vägen hem hade jag tänkt titta in till en liten husvagnsförsäljare, men då jag var där så hittade jag ingen människa fastän dörrar o allt stod öppna. Så jag ringde från mobilen men då sade han att han inte kunde prata just nu men att jag skulle ringa upp igen om en halvtimme. Fast då cyklade jag vidare istället, kanske kan titta förbi igen då jag ska hämta bilen på torsdag. 

Tänk vad bra att jag kom ihåg att vi inte hade någon mjölk hemma när jag cyklade förbi Ica, nej ha ha, jag cyklade ju inte förbi…Jag gick in och handlade, mjölk och en bit ost och en påse morötter och två paket juice, sån där som man blandar själv för man kan ju inte ta för mycket när man sen ska ta hem allting med cykeln och då sätta fast allting på pakethållaren kan ju bli överjobbigt och så kanske det ramlar av och det vill man ju inte stå och ploclka upp varorna från vägen och så kanske påsen har gått sönder ha ha nej oj vad jobbigt det skulle blivit. Jag har förresten sån där grej som man läser av streckkoderna på varorna man handlar så att man slipper stå i kö, för det är så tråkigt fast ibland gör de stickprovskontroller och då måste man ta upp allt man handlat och så lägga upp det på kassabandet sen räknar de ihop vad det blir och om det blir samma som jag fått det till så är det bra, det är det inte annars. Jag brukar nästan alltid ha rätt fast någon gång i början hade jag glömt blippa några tomater, vi säger blippa för det låter så när man trycker på knappen , men jag hade glömt att blippa tomaterna i alla fall och det är minsann ganska lätt att glömma för man gör liksom ett moment redan när man väger grönsaker och frukt och sen klistrar på en etikett med priset  och då kan man få för sig att man gjort vad man ska och så glömmer man blippa streckkoden på prislappen. Men jag har kommit på ett ganska bra trick för jag blippar direkt då etiketten kommer ut från vågen, då kan man stå nästan som om det skulle vara en skjuttävling och vänta på etiketten och sen blippa så fort man kan. Det är ju bra för de som står bakom i kön också, för man slipper inte alltid alla köer bara för att man har en sån blippare, ofta är några av vågarna ur funktion och då kanske det bara finns två stycken som fungerar  och så är det många som ska blippa och så blir det kö och då är det ju bra om man kan vara lite snabb, vissa är jättelångsamma, men jag försöker verkligen vara snab och det blir ju lättare om man liksom gör det till en lek, det är ett bra tips till er som också blippar.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar text påminde mig om James Joyce som jag måste visa mina nior nu när vi talar om modernismen och det ska bli spännande att se hur de tacklar uppgiften att själv presentera ett verk en författare en pjäs eller vad de nu väljer och vilka uttryckssätt de väljer en kille ville gärna skriva om isac newton men det var inte riktigt vad jag tänkt när det gäller litteraturhistoria kanske är det så att det är lättare att skriva ett faktaarbete och bara hämta andras kunskap än att skapa något eget att ta egna initiativ och jobba självständigt är inte alltid så lätt själv hade jag älskat uppgiften och jag minns på gymnasiet när jag fick med mig några tjejer i klassen att spela Lorcas bernardas hus efter tre år på humanistiska linje fick vi äntligen göra något själv och inte bra höra på Greta Lagerkrants frid över hennes minne föreläsningar jag vill så gärna förmedla upplevelser i litteratur och då menar jag inte en sådan som jag upplevde i tisdags när en i klassen svimmade när jag läste högt nä lite mer sansat fysiskt men desto mer stormande psykiskt och nu är det en underbar morgon som det varit hela denna veckan och jag sätter mig snart på cykeln för att åka till min skola mycket glad och tacksam att jag inte har ont i magen

    SvaraRadera