måndag 25 april 2011

PÅSKUPPRORET

Jag vet inte vad jag hade väntat mig av påskuppropet mot “sjukförsäkringssystemet”, kanske en massiv uppslutning och hela Gustav Adolfs torg i Malmö fyllt till brädden av empati... Nej, jag skojar... det hade jag inte väntat mig... Men vi var i alla fall runt hundra...och inte ska man vänta sig fler i det klimat som råder.

Kan du inte sälja din arbetskraft och har du inget kapital så är du inte heller värd något liv. Jag kan i ärlighetens namn inte förstå hur man kan försvara ett sådant system. Ibland tror jag att Sverige kanske är det land som lyckats implementera nyliberalismens ideer starkast bland folket.

Några rader från prästen och poeten John Donne tycker jag är passande som en hyllning till Diakoniverksamhetens initiativ.

"Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela. Om en jordklump sköljs bort av havet, blir Europa i samma mån mindre, liksom en udde i havet också skulle bli, liksom dina eller dina vänners ägor; varje människas död förminskar mig, ty jag är en del av mänskligheten. Sänd därför aldrig bud för att få veta för vem klockan klämtar; den klämtar för dig."

1 kommentar:

  1. Tack! Mycket bra sagt av både dig och John Donne!

    SvaraRadera