lördag 9 april 2011

men det är ju självklart

Håller vi på att lämna diskussionen till de som har de enkla svaren. Varför måste vi “väga våra ord på guldvåg” innan vi skriver dem? Tror vi att våra vänner kommer att ta avstånd från oss om vi uttrycker något som de inte håller med om....eller kommer vi att bli utfrysta på jobbet, eller är vi rädda för att det ska bli bråk om vi tycker olika? Ingen ska kunna gissa sig till vad ni egentligen tycker, förutom att man såklart ska förbjuda alla odemokratiska yttringar.

Är vi rädda för att när vi uttryckt något ska bli pressade av frågan, -Varför? ...Det hade varit så lätt att ha enkla sunt förnuft- baserade åsikter: Jag fick stryk när jag var barn och litta stryk har ingen tagit skada av. Hårdare straff, döda honom så gör han inte om det. Kastrera alla våldtäktsmän. Döda Saddam, Usama, Gadaffi m fl... Varför? -För att de är dumma och odemokratiska såklart...Ska du ha på flabben....och “Det är ju självklart”.

Som tur är har vi tänkt längre....Vi har avskaffat dödsstraffet, barnaga och hustrumisshandel är förbjudet. Vi har ett rättsväsende som inte bygger på hämnd, det skulle kunnat finnas en kriminalvård. Sociala skyddsnät har byggts upp för de som av någon anledning hamnar utanför.

Men ORO, “sunt förnuft-” och “självklartpöbeln” mobiliserar...

1 kommentar: