torsdag 28 april 2011

Ge rätt namn på ondskan!

Det finns väldigt många onda saker som är gjorda i kommunismens namn, och det finns likaså väldigt många onda ting som är gjorda i demokratins namn. Men...hur kommer det sig att kommunismen är ful och demokratin är fin. Såklart syftar man bland annat på den Stalinistiska statens folkmord, Kina, Nord Korea eller Laos när man fördömer kommunismen, men det är inte kommunism, lika lite som det var  demokrati i DDR (Tyska demokratiska republiken) eller att Nationaldemokraterna är demokrater

Kommunismens ide är i korthet;  att produktionsmedlen skall vara gemensamt ägda samt att klasser och staten skall vara upplösta. I vilken av de exempel ovan är de villkoren uppfyllda?

Retoriken är förstås densamma som när Moderaterna kallar sig arbetarparti. Eller när USA bombar sönder länder för demokratin, eller stödjer Fascister i demokratins namn.

Kommunismen är farlig för en del, inte för att den har en ideologi som bygger på utrensningar, utan för att den vill rasera det kapitalistiska systemet. Därför baktalas den och bekämpas på felaktiga grunder. Kritisera gärna kommunismen, men inte för de ohyggliga övergrepp som gjorts av förbrytare som kallat sig både demokrater och kommunister.   

Varför allt detta, då? Jo för att ýngsta sonen kom hem idag och berättade att deras historielärare på gymnasiet hade ifrågasatt hur det kunde vara OK att kommunister och inte Nazister kunde få göra politisk propaganda i skolan. Sedan hade han jämfört kommunismens brott gentemot Nazisternas brott och tyckt att de var likvärdiga. Jag undrar vem det är som gör politisk propaganda i skolan?

Bara det att beteckna något som en kommuniststat? Som att säga en demokratidiktatur... Sen är ju fortfarande många som kallar sig kommunister rätt flippade i mina ögon, men politiska revisionister och historieförfalskare måste bemötas.

5 kommentarer:

 1. Kloka inlägg Klantz, på vad som blivit min favoritblogg! Följer den troget!

  Har länge sett utvecklandet av en sorts partipolitiskt obunden, demokratisk och human kommunism som det enda hållbara för oss människor och vår planet i längden! Jag tror den nuvarande globala pengadiktaturen kommer att ta död på sig själv! Hav tålamod! :-)

  ..and keep reflecting...

  SvaraRadera
 2. By reading this article many benefits that we can learn. thank you for sharing your insights to us all .

  SvaraRadera
 3. This is a very good article material and it is very useful for us all. thank you . cara menggugurkan kandungan

  SvaraRadera
 4. By taking the time to read a lot of information like this to add my insight .

  SvaraRadera