tisdag 5 april 2011

Mexico åter drabbat

Frivilliga erbjuder vaccination utanför skolor

Minst 30 000 döda i ny stor pandemi i Mexico. Knappt har landet hunnit hämta sig från sviterna av svininfluensan där 157 personer avled som en följd av utbrottet. Mexicos hälsovårdsministerium har köpt in ett omfattande vaccinationsprogram från ett läkemedelsföretag i Columbia. Man beräknar att alla skall ha fått erbjudande om vaccination innan sommarens turistinvasion. Barn och ungdomar ses som högprioriterade och provisoriska vaccinationscentraler har satts upp i nära anslutning till alla skolor.

För att locka ungdomarna att skydda sig mot pandemin har staterna engagerat kända hiphop-artister att bemanna vaccinationscentralerna. Hälsovårdsministeriet tillbakavisar alla anklagelser om att  vaccinet skulle kunna framkalla knarkolepsi -Det finns alltid konspirationsteoretiker som drar på stora växlar av sådana här massinsatser, säger Dr Escobar tillförordnad chef för vaccinationsenheten. -Detta vaccin har gått igenom mängder av tester utan att vi har kunnat se något som helst samband med knarkolepsi.


Svenska myndigheter följer noga utvecklingen i Mexico och smittskyddsinstitutet ligger i startgroparna för att om utbrottet sprider sig till Sverige kunna erbjuda massvaccineringar också här. Danmark som vid det förra pandemiutbrottet av H1N1 valde att inte vaccinera har redan haft två fall som man befarar kan hänföra till den nya pandemin.

3 kommentarer:

  1. När det gäller de två fallen i Danmark har man konstaterat att det är en ny form av pandemi.Det visade sig av ljudmätningar runt kring personerna att de led av snarkelepsi.Man har gjort ihärdiga försök med att väcka dom, men mislyckats.Nästa steg är att låta pinströrelsen vaccinera , för där har man med goda resultat uppväckt en del "dödingar".

    SvaraRadera