måndag 4 april 2011

Den Libertarianska transhumanismen, en transsibirisk resa i ett posthumant samhälle.

Inte utan att man ibland tappar tilltron till medmänniskorna och det fina med att leva i en demokrati. Jag tror fan i mig att betydligt mer än hälften av alla människor i landet är både dumma, bortskämda och ogina. Jag kan inte förstå hur någon kan försvara nedmonteringen av vårt sjukförsäkringssystem, eller hur man kan tro att utslagning, och hot om detsamma är en framgångsväg? Om jag bara kunde så skulle jag göra alla dessa människor omyndiga att få rösta.

Eller...äsch låt dem rösta, annars flippar de väl ut? Vem som helst som har kommit i en ledande position inom politiken är psykopat. vi sitter fast i en 4%-ig blockpolitiks-fälla där alla partier kör  på samma jävla näringslivvänliga linje. Så det spelar ingen roll om eller hur någon röstar det blir ändå samma lönsamhetstänk, tillväxt, tillväxt och tillväxt... Vårdcentraler och skolor måste hålla snålbudgeten, och personalen -inte politikerna är de som får bära hundhuvudet när inte pengarna räcker för att kunna ha en bra verksamhet. Ingen vill höja skatten för då når man ju inga väljare!!!

Skattefuskare och skatteflyktingar är beundransvärda och ses som något slags Robin Hoodar som på det ena eller andra kluriga sättet lurar staten på pengar...med bara den lilla skillnaden att det ju inte går till de fattiga. Spelar ingen roll de har ändå gjort sig förtjänta av den där lilla extra guldkanten. Det måste man ju förstå att de inte vill skatta bort sina surt förvärvade miljarder.

Varför är det så jäkla hemligt vad man tycker? Vad är det som gör att jag och mina vänner så lätt gömmer oss och ironiserar över både ett system som kör över människor och de som blir upprörda över det? Varför samlas inte vi på torgen? Vad är det som luktar så illa?

7 kommentarer:

 1. Får bli en nakenchock imorgon

  SvaraRadera
 2. Bra! Hurra!
  Men det sliter
  att varje dag
  låta bli att vara gla och tänka på hur pengar numera är det första och sista!
  alltid detta trista.
  en nakenchock kan vara trevlig distraktion i en mörk tillvaro...och den kan dessutom göras helt gratis!

  SvaraRadera
 3. Amen!! Gillar din pessimistiska och arga blogg! Instämmer helt och fullt (..fast jag är optimist!)! Har länge undrat när någon skall ta initiativet att över nätet samla en tillräcklig mängd gräsrötter som vägrar att t.ex varje kvartal sponsra elbolagens kriminella verksamhet!? Göra som i Grekland - sluta betala för giriga marknadsaktörers ekonomiska luftmodeller och bonusar! Dessa marknadsliberala ekonomiska modeller och konstruktioner som har som enda syfte att skinna så många i pöbeln som möjligt!(fan, jag låter som en sann pessimist!?) Nä, men, när får vi, dumma jävlar, nog egentligen?

  Kanske ska en sådan rörelse starta här från din blogg :-)!?

  Visst luktar detta illa?

  SvaraRadera
 4. @Annie; Vad heter versmåttet? Nakenchock ska det bli <3

  SvaraRadera
 5. Tack sfinx, som den sanna pessimist jag är tror jag inte en rörelse startad från denna perifiera blogg skull samla mer än fyra personer. Vi skulle se vilsna ut på stortorget med kravallstaket runtom oss. Men...varför inte...fyra kanske är optimistiskt?

  SvaraRadera