lördag 26 mars 2011

VI MÅSTE MÖTA KONKURRENSEN


Ser plötsligt en skrämmande likhet mellan skolpolitik och knattefotboll. Från början skall alla få vara med att spela lika mycket match, dvs om man har varit med på träningarna. Redan första seriematchen märker man som förälder att, men nej så är det ju inte.

-Nej, du vet de andra lagen toppar ju sina lag så för att ha en chans så måste ju vi göra likadant. Det är ju inget roligt för killarna om de bara förlorar hela tiden, då tappar de ju sugen...och Kalle som aldrig är på träningarna öser in massor med mål på matcherna och blir aldrig utbytt. Vissa sitter på avbytarbänken och får bara komma in om laget leder med fem mål och det är tre minuter kvar...

PISA rapporten säger att Svenska elever tappar i kunskaper! Andra länder satsar på elitskolor och kvantitiva kunskaper...Det måste vi också göra för att möta konkurrensen!!! säger man i panik. Vi måste satsa på mätbara kunskaper!!

Den goda tanken med att skapa lust, för att spela fotboll eller gå i skola, demokratisk fostran får lätt stryka på foten inför hot om väldrillade Kineser som konkurrerar ut oss. Nu har vi varit för slappa, det funkar inte ser ni väl...Vi måste anpassa oss efter verkligheten.

I pausen får grabbarna sig en rejäl utskällning, och går ut och vinner matchen.

1 kommentar:

  1. Alltså resonemanget "vi måste satsa på mätbara kunskaper så vi hamnar bra i mätningarna" är så dumt att jag inte vet om jag ska skratta eller möjligtvis gråta. antagligen gråta.

    SvaraRadera