måndag 14 mars 2011

UTBLIDNINGSMINISTER

Redan rejält uppretad läser jag Jan Björklunds senaste utspel i DN. “Dags för läraren att åter ta plats i skolans kateder”...och märker med bävan att jag håller med om en del...Skolan har lämnat över en stor del av lärandet till eleverna och därigenom också ökat på klasskillnaderna. Elever som är mogna att ta stort ansvar eller/och har föräldrar som engagerar sig gynnas.

Björklunds lösning är “KATEDERUNDERVISNING”...för det var ju bättre förr. Jag ser också  problemet med att lärarna inte ges tillräckligt med undervisningstid, men då för att kunna ge eleverna de redskap de behöver för att kunna ta större ansvar.

Skolans problem som jag ser det är att lärarna har blivit bedömare istället för lärare... Tänk om man kunde koppla bort bedömandet från skolan. Eleverna kunde få ett test per termin som skickades iväg till en extern bedömare och lärarna kunde vara lärare... Det skulle vara i allas intresse att eleverna inhämtade kunskaper och färdigheter. Eleverna skulle förstå att läraren är till för att hjälpa och det skulle inte finnas någon anledning att dölja kunskapsluckor.

3 kommentarer:

  1. Har precis varit på föräldramöte i Gerdas klass och nu genomför sossarna i Göteborg ÄNNU MER BESPARINGAR! Det är katastrof! Varför gör oppositionen precis likadant? Hur många år av ständiga neddragningar har vi inte haft i Göteborg sossestan nu? Jag blir galen på allt kortsiktigt tänkande

    SvaraRadera
  2. Det är samma politik såsse eller borgare..Ständig tillväxt och jobben, jobben, jobben

    SvaraRadera
  3. Det du säger låter som nationella prov? Ett test om året som läraren inte rättar

    SvaraRadera