torsdag 17 mars 2011

SKÄRPT AVGIFTSKONTROLL

Läste i tidningen att skatten på TV-innehav, det som vi i dagligt tal kallar tevelicensen eventuellt kommer att läggas på inkomstskatten. Det hade väl varit bra! Tänk alla ungdomar och riksdagsledamoter som inte anser sig ha råd att betala Tv-licensen. Då skulle ni slippa oroa er över att TV-pejlarna ska hitta er och ni behöver inte gömma TVn i garderoben då det är skärpt avgiftskontroll i ert grannskap.

Men eftersom det är ett borgerligt förslag så är det nog inte tänkt att det ska bli en inkomstgrundande skatt, för det skulle ju slå väldigt hårt mot de som tjänar mest och som antagligen heller aldrig har tid att se på TV (de försummade ungarna gör det ju förstås). Det är ju de gamla, sjuka och arbetslösa som ligger och glor på TV-såpor och rimligen borde ju egentligen de betala en högre avgift. Jag gissar på att våra arbetarpartier ser till att det blir en solidarisk lika avgift för alla, men att den betalas via skattsedeln.


Bilden; Bygg din egen television....det verkar ju inte så krångligt . Här finns lite utförligare instruktioner för de som inte är så vana att bygga.

2 kommentarer: