måndag 7 mars 2011

Vi ringer till vårdcentralen


08.00 - 08.30 Vi har för närvarande ovanligt långa köer, var god försök senare, eller om det är livshotande ärende ring 112...

Min uppfatttning är inte att detta är ovanligt. Sådär låter det väl varje gång jag får för mig att ringa till vårdcentralen. Man är lite uppgiven redan från början och väntar i det längsta med att ringa, för du vet att sannolikheten för att komma förbi en automatisk telefonsvarare är nästan lika stor som att Carl Bildt skulle erkänna ett felsteg.

Det är nog såhär man skapar behov av privata aktörer, dra ner på den offentliga sektorn så att den upplevs såhär hopplös.

08.41 Hoppla nu kom jag minsann fram... till en annan telefonsvarare där jag kunde lämna mitt telefonnummer så att de kan ringa upp, det lovade de att göra...

Sen när man faktiskt kan tänka sig att betala 500 spänn i månaden för att få möjlighet att kunna boka läkartid är vägen öppen för en ojämlik sjukvård. Kanske kan de inrätta en läkarmottagning på ICA maxi, för medlemmar. Det kunde ju vara rätt praktiskt också, du lämnar det febriga barnet i receptionen sen handlar du i lugn o ro. Jovisst köp mediciner också, du får receptet på din mobiltelefon och...läkarbesöket ger dig poäng som du kan handla för också. Vårdcentralerna kan få finnas kvar dit kan de fattiga gå. Det fungerar ju så bra i Amerika. 09.30 De har inte ringt ännu.... 09.38 Nu har de ringt för att meddela att de inte har några tider idag...men de lovar att ringa imorgon klockan åtta för att meddela om det finns någon tid då. (forts.)Nästa dag...08.03 Ingen som ringt ännu...08.04 Nu, nu ringde de från vårdcentralen och vi har minsann fått en tid idag kl 14.15 och ännu är det inte dags att begrava den offentliga sjukvården.

2 kommentarer:

  1. JO herregud begrav den! jag har ingen djupare analys eller fundering, vill bara skriva under på att den allmänna sjukvården faktiskt är något katastrofal!

    SvaraRadera
  2. Nej rädda den istället! Höj skatten och ge dem resurser.

    SvaraRadera