torsdag 13 januari 2011

Hej! Jag heter Hanna och är Försäkringskassans digitala kundcentermedarbetare

Skriv din fråga här:

Du skrev:
Jag frågar om hur jag gör för att beräkna årsinkomsten? ska jag räkna gånger 12 eller gånger 12,2

Svar: Försäkringskassan omprövar en persons SGI (sjukpenninggrundande inkomst) senast när han eller hon begär en arbetsbaserad förmån från socialförsäkringen. När en person gör anspråk på till exempel föräldrapenning, tillfällig föräldrapenning och havandeskapspenning ska han eller hon till Försäkringskassan anmäla ändrade inkomstförhållanden.


Du skrev: är du helt dum i huvudet? svara på min fråga...12 eller 12,2?

Svar: För att jag ska kunna bli bättre på att svara på dina frågor, lagrar vi alla dialoger i en databas. Varje månad kollar vi sen upp vilka frågor jag inte kunnat svara på, och jag försöker lära mig att svara på dem till nästa gång.

Du skrev: och hur räknas det svaret? som att du inte kunnat svara eller?

Svar: Jag gör så gott jag kan. Prova att fråga på ett annat sätt om jag inte lyckas hjälpa dig!

Du skrev: men hallå det måste väl vara grundläggande att kunna svara på hur man räknar ut årsinkomsten?

Svar: Försäkringskassan omprövar en persons SGI (sjukpenninggrundande inkomst) senast när han eller hon begär en arbetsbaserad förmån från socialförsäkringen. När en person gör anspråk på till exempel föräldrapenning, tillfällig föräldrapenning och havandeskapspenning ska han eller hon till Försäkringskassan anmäla ändrade inkomstförhållanden.

Du skrev: MEEEN!!!! NU ÄR DU BARA JÄKLIGT STÖRIG

Svar: Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa till.

Du skrev: VAD KAN DU SVARA PÅ EGENTLIGEN?

Svar: Jag gör så gott jag kan. Prova att fråga på ett annat sätt om jag inte lyckas hjälpa dig!

Du skrev: vilket annat sätt då?

Svar: Nu förstod jag inte riktigt. Ställ din fråga i korta meningar utan skiljetecken.

Du skrev: Va?

Svar: Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa till. Försök att formulera om dig! Använd korta, fullständiga meningar!

2 kommentarer: